کودکان و نوجوانان مخاطبان اسمی پویانمایی، انیمیشن یا کارتون هستند، اما تعداد بزرگسالانی که این آثار را دنبال میکنند احتمالاً از کودکان بیشتر باشد. رنگو، یخزده، شرک، پاندای کونگفوکار و بسیاری از پویانماییهای غربی دیگر، قلههای میلیارد دلاری (بخوانید چند ده هزار میلیاردتومانی) را فتح کردهاند. کارتون ایرانی هم توانسته در آغاز راه قلههای میلیارد تومانی را فتح کند که بسیار عالی است. فروش کارتونها در نقاط مختلف دنیا نشان از بازار جهانی بسیار بزرگ این آثار دارد. جوانان ایرانی که احتمالاً کلاهقرمزی و مدرسه موشها را به عنوان نماد کارتون ایرانی به یاد میآورند، حالا همت کرده و پویانماییهای کامپیوتری میسازند.
انیمیشنها انواع مختلفی دارند: ۱. انیمیشنهای خمیری؛ ۲. انیمیشنهای عروسکی؛ ۳. انیمیشنهای ۲ بعدی و ۳ بعدی رایانهای و… تنها بخشی از انواع انیمیشناند. کارتون ایرانی پوریای ولی که ۵۲ قسمت است، نمونهای از انیمیشن ۲ بعدی است. شروع پویانماییهای ۳ بعدی در کشور را باید ساخت تهران ۱۵۰۰ دانست. پس از آن شاهزاده روم، فهرست مقدس، فیلشاه و بنیامین ساخته شدند که هر کدام قدمی رو به جلو بود.
این نمودار پرفروشترین کارتون ایرانی را از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ نشان میدهد. انیمیشن فیلشاه با ۸ میلیارد تومان فروش که در سال ۱۳۹۷ اکران شده است به عنوان پرفروشترین پویانمایی تاریخ ایران شناخته میشود. فیلشاه همچنین نهمین فیلم پرفروش سال ۹۷ شد. بخشی از پردازش این انیمیشن در خارج از کشور انجام شد(مهر).
پرفروشترین فیلمهای سال در ایران را در اینجا ببینید.
به نظر شما روزی میرسد که یک پویانمایی ایرانی در بازار جهانی اکران شایسته داشته باشد؟
تاریخ بارگذاری: ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
تاریخ انتشار: 1398
منبع: سالنامه آماری سینمای ایران
محدوده: