نقشه وضعیت کتاب

صنعت کتاب، از صنایع قدیمی و بنیادین است و توسعه در آن نه تنها  از نظر مالی دستاورد و منافع دارد بلکه اثر مستقیمی بر رشد نگرش و افزایش بلوغ فکری افراد جامعه دارد. این صنعت در دنیا بازار شایان توجهی دارد. مثلاً در ایالات متحده سالانه ۲۰۰ میلیون کتاب چاپ می‌شود و در ۲۰۱۹ فروش جهانی این صنعت ۱۱۲ میلیارد دلار بود. همچنین ورود تکنولوژی و مفاهیم نوین به این صنعت باعث شده است در سالیان اخیر تغییرات چشم‌گیری در این صنعت در مقیاس جهانی رخ دهد.کتاب الکترونیک ۱۴ میلیارد از ۱۱۲ میلیارد دلار فروش کتاب ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داده است که سهمی در حدود ۱۳ درصد است. برای صنعت کتاب پیش‌بینی شده تا ۲۰۲۵  به رشد فروش سالانه با میانگین ۱.۳ درصد به صورت چاپ فیزیکی در مقیاس جهانی خواهدرسید. این درحالی است که برای این صنعت رشد سالانه با میانگین ۳.۱ درصد به صورت دیجیتال فرض می‌شود.

فرصت‌ها و تهدیدهایی برای این صنعت درکشور وجوددارد که با توجه به شرایط جهانی  می‌شود درکشان کرد و برایشان برنامه‌ریزی کردت. مثال: از مفهوم خودانتشاری در جهان بسیار استقبال شده و با سرعت زیاد در حال گسترش است. در این زمینه شرکت‌های بزرگی مانند آمازون سرمایه‌گذاری کرده‌اند و  حمایتی برای انتشار آثار را در اختیار کاربران قرار داده‌اند. در ایران  خود‌انتشاری ممکن است اما به دلیل نبود راه‌های مشخص برای ارائه‌ی خدماتی مانند ویراستاری، چاپ، تبلیغات، پخش و توزیع، به افرادی که می‌خواهند از این مسیر آثارشان را منتشر کنند، از خودانتشاری استقبالی نشده است. با توجه به افزایش استفاده از این نوع در جهان می‌توان دریافت که این حوزه فرصتی ارزشمند برای فعالین این صنعت است.

در این مستند می‌خواهیم با رویکردی داده محور، صنعت کتاب را درکشور بررسی کنیم. قصد داریم شرایط کنونی این صنعت و شرایط موجود در جهان را مقایسه کرده و جایگاه صنعت کتاب را در کشورمان درک کنیم بعد از آن به وارسی پدیده‌های جدید، فرصت‌ها و تهدیدهای موجود در صنعت کتاب بپردازیم.

۱۲۸ تعداد صفحه
PDF نوع فایل
فارسی زبان
زمستان ۱۳۹۹ انتشار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *