این نمودار پردرآمدترین کشورها را در عرصه ی موسیقی در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد. ایالات متحده امریکا با بیش از ۷ میلیارد دلار درآمد، پر درآمدترین کشور در زمینه صنعت موسیقی است. پس از آمریکا، چین با نزدیک به ۲ میلیارد دلار درآمد قرار دارد.
کشورها در جهان امروز از هر نقطه کوچکی در صنعت موسیقی که پتانسیل سودآوری داشته باشد، به کمک بهترین شیوه های اقتصاد مدرن، درآمد کسب می کنند. اغلب کشورهایی که توانسته اند چند قطعه موسیقی را به گوش جهانیان برسانند، ارزآوری و درآمدزایی کشورشان افزایش یافته است. همچنین به واسطه آن هزاران شغل برای افراد مختلف در کشورشان بوجود آمده است. برای مثال یک تک آهنگ از گروه بی تی اس توانست حداقل ۱.۴ میلیارد دلار برای اقتصاد کشور کره جنوبی درآمدزایی کند و چیزی نزدیک به ۸ هزار فرصت شغلی جدید بوجود آورد. این درآمد زایی از موسیقی محدود به فروش آهنگ نمیشود. بلکه می تواند سایر صنایع مشتقه مرتبط را نیز دچار تغییر کند.
شغل های پردرآمد صنعت موسیقی بسته به نوع کشور و میزان توجه آن کشور به موسیقی و سایر عوامل اقتصادی و فرهنگی می تواند متفاوت باشد. برای مثال شغل آهنگسازی بطور میانگین ۵۰,۹۸۶ دلار در سال درآمدزایی دارد. مهندسی صدا شغل پردرآمد دیگری در زمینه موسیقی است که می تواند سالانه بطور میانگین ۵۳,۸۷۶ دلار درآمد داشته باشد. درآمد بخش استریمینیگ موسیقی به دلیل خرید سرویس های اشتراک توسط کاربران نسبت به بخش های دیگر بالاتر است. دانلود های دیجیتالی بخش دیگری است که در افزایش درآمد کشورها از موسیقی تاثیر فراوانی دارد. همچنین کشورهای مختلف راهبردهای متفاوتی را برای رشد صنعت موسیقی خود در پیش گرفتهاند.
از سال ۲۰۰۵ تا به اکنون شاهد کاهش شدید درآمد کشورهای جهان از موسیقی بوده ایم. این مقدار از ۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۵ به ۱۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است. بعد از امریکا، دومین کشور پردرآمد صنعت موسیقی ژاپن با ۲ میلیارد و ۶۲۷ میلیون دلار است. در بین ۲۰ کشور از پردرآمدترین کشورها در موسیقی فقط دو کشور آسیایی دیده می شود. هند رتبه بیستم با ۱۰۰ میلیون دلار و چین با ۱۰۵ میلیون دلار در رتبه نوزدهم قرار دارد. اقتصاد و درآمد موسیقی ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته دارای کم و کاستی و ضعف های فراوانی است. عوامل مختلفی از جمله نبود حق کپی رایت و رعایت نشدن حق مولف مشکلات و موانع پیشرفت اقتصاد موسیقی ایران هستند که موجب می شود رتبه ایران در موسیقی ضعیف باشد. نیاز است تا برای بهبود رتبه ایران در صنعت موسیقی، راهبردهایی در سط
تاریخ بارگذاری: ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
تاریخ انتشار: 1399
منبع: Music Trades December 2019
محدوده: ایران