آمار تیراژ روزنامه های کشور در مقایسه با جمعیت باسواد کشور و در مقایسه با تیراژ روزنامههای جهانی جای تامل دارد. این آمار از جهات بسیاری میتواند نگرانکننده باشد. فاصله زیاد میان مردم و رسانهها و بیاعتمادی عمومی به رسانههای رسمی از جمله مواردی است که از این آمار برداشت میشود. بحران کاغذ روزنامه موجب شده که تیراژ روزنامه ها در در سراشیبی تندی باشند. به همین دلیل بسیاری از روزنامهها تعطیل یا از تعداد صفحاتشان کم کردهاند. این در حالی است که در گذشته روزنامه همشهری بالای 500 هزار نسخه چاپی داشت. مشکل کاهش تیراژ روزنامهها سالهاست به عنوان مسالهای اساسی به صورت علنی و غیرعلنی از سوی بسیاری از کارشناسان رسانه و فعالان این حوزه مطرح میشود. تیراژ روزنامه های کشور تا پیش از گرانی و کمبود در این حد نبوده است.
نمودار فوق آمار تیراژ روزنامههای ایران را مورد بررسی قرار داده است. بر اساس این نمودار روزنامه همشهری وابسته به شهرداری با تیراژی برابر با 180 هزار نسخه نسبت به سایر روزنامههای کشور در صدر قرار گرفته و پرتیراژ ترین روزنامه کشور است. پس از آن روزنامه جام جام با تیراژی معادل 75000 نسخه به عنوان دومین روزنامه پر تیراژ در کشور شناخته شده است. روزنامههای شرق ، اعتماد ، آفتاب یزد و جوان نیز هریک با میزان 7000 نسخه در رده انتهایی این نمودار قرار گرفتهاند. روزنامه خبر ورزشی پرتیراژترین روزنامه ورزشی ، از 36 هزار نسخه که چاپ میشود ۴۵% تا ۵۵% برگشتی است. با وجود همین تیراژ کم روزنامهها ، میزان برگشتی اغلب مطبوعات بالاست. بطوریکه از این آمار تیراژ روزنامه های کشور بالای 40 تا 50درصد بیشتر آنها برگشتی دارد و به دفتر روزنامه بازگردانده می شود.
با این وجود دلیل کم بودن آمار تیراژ روزنامه های کشور را صرفا نمیتوان به مشکلات اقتصادی مطبوعات مرتبط دانست و دلایل مهم دیگری نیز در این زمینه بسیار تاثیرگذارند. افزایش تیراژ روزنامه های کشور بدون مشتری قطعا کار عاقلانهای نیست.