امروزه بخش زیادی از محصولات غذایی مورد استفاده در کشورهای مختلف وارداتی هستند. گویی طبق یک قرارداد نانوشته، هرگوشه از جهان تولید محصولات خوراکی خاصی را برعهده گرفته و نسبت به دیگر محصولات واردکننده است.
محصولات غذایی بیشترین رشد و بیشترین مصرف را دارند. به طوری که در سال ۲۰۲۰، نیشکر، ذرت، گندم و برنج حدود ۵۰ درصد از کل تولید جهانی را تشکیل میدادند.
برزیل، آمریکا و چین هر یک بهترتیب بزرگترین تولیدکنندگان نیشکر، ذرت و گندم در سطح جهان هستند.
بر اساس پیشبینی فائو، تولید غذا در جهان تا سال ۲۰۵۰ باید حدود ۷۰ درصد افزایش یابد تا غذا و امنیت غذایی جمعیت روبه رشد جهان تأمین شود.