این گزارش توسط موسسه Reuters برای مطالعه روزنامهنگاری انجام شده است تا به درک بهتر چگونگی مصرف اخبار در کشورهای مختلف کمک کند.
بحران همهگیری ویروس کرونا، نه تنها تأثیر بسیار عمیقی بر سلامت ما و جوامع گذاشته، بلکه تأثیر زیادی بر رسانههای خبری نیز گذاشته است. بسیاری از تحقیقات ارائهشده در این گزارش، قبل شیوع ویروس کرونا انجام شده بوده است، اما یافتهها تیم تحقیقاتی در ماههای گذشته، نشان میدهد احتمال زیادی وجود دارد که این بحران، به تغییرات ساختاری فضای رسانهای، که به سمت فضایی دیجیتالیتر، قابل حملتر و پلتفرم محورتر میرود، سرعت بیشتری ببخشد.
اکثر این گزارش بر اساس دادههایی است که از طریق نظرسنجی از بیش از هشتاد هزار نفر در چهل بازار مصرف خبری متفاوت جمع آوری شده است و استفادهی رسانهها را در ماههای ژانویه و فوریه، درست قبل از شیوع ویروس کرونا نشان میدهد. موارد مهمی که از دادههای به دست آمده، مستند شدهاند شامل تغییر در شیوهی مشاهدهی اخبار و اعتماد کم افراد به اخبار و نگرانی رو به افزایش درباره اطلاعات غلط است که پشت پردهای است که روزنامهنگاران، ویراستاران، سیاستمداران و سازمانهای رسمی سلامت در حال مبارزه با آن هستند تا بتوانند پیامهای مهم و درست را به دست مردم عادی برسانند.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، این بحران بهطور قابل ملاحظهای تعداد و فراوانی مصرف اخبار را افزایش داده است و برخی از نگرشها به رسانههای خبری را، حداقل برای زمان حال، تحت تأثیر قرار داده است.
در زمانی که بسیاری از شرکتها، در حال لذت بردن از ثبت و ضبط آمار و ارقام مخاطبان هستند، ستوه خبری در حال جا خوش کردن است و تأثیرات کوتاهمدت و بلندمدت اقتصادی بحران کرونا، این است که بودجههای تبلیغاتی عظیم، تکهتکه میشوند و یک رکود اقتصادی پدیدار میشود. این رکود رسانههای خبری را، که برخی از آنان در حال تقلا برای سازگاری با دنیای جدید بودند، تهدید میکند. بر اساس این پیشزمینه گزارش بر تغییر به سمت پرداخت آنلاین برای اخبار نیز تمرکز میکند.
مواردی که در گزارش بهطور مفصلتر بررسی شدهاند: