سازمان ملل متحد اولین گزارش با محوریت صنایع خلاق را در اوایل سال ۲۰۰۸ منتشر کرد؛ در زمانی که اقتصاد دنیا در دوران توسعه خود بود. گزارش به این نتیجه رسیده بود که صنایع خلاق، در میان پویاترین بخشهای اقتصادی دنیا قرار دارند و موقعیتهای جدید و بسیار رشد پذیری برای کشورهای در حال توسعه ایجاد میکنند.
از زمان نوشته شدن آن گزارش تا به امروز، اقتصاد دنیا آشفتگیهای زیادی را پشت سر گذاشته است. خواهناخواه تمام سرزمینها و کشورها تحت تاثیر رکود اقتصادی جهانی قرار گرفتند و پیشروی به سمت اهداف توسعه هزاره در خطر قرار گرفت. حتی الان نیز اقتصاد جهانی شکننده است (توجه کنید گزارش متعلق به سال ۲۰۱۰ است).
این گزارش بر اساس تحلیلهای گزارشهای پیشین خود است؛ همراه دادههای جدید و بهروز ، که نشان میدهد چگونه خلاقیت، دانش، فرهنگ و تکنولوژی میتواند محرک خلق شغل، نوآوری و پذیرش اجتماعی باشد. این امر حاکی از آن است که چرا در زمانی که سطح کلی تجارت جهانی کاهش پیدا کرده بود، تجارت کالاها و خدمات خلاقانه در دنیا، همچنان قدرتمند باقی مانده بودند.
زمانهای بحرانی موقعیتهایی ارائه میدهد تا به گزینهها، رویکردها و جهتگیریهای استراتژیک جدید نگاهی بیندازیم. این گزارش در این باره بحث میکند که با اینکه رشد صنایع خلاق خود یک نوش دارو اقتصاد نیست، اما بهطور بالقوه راههایی منعطفتر، جامعتر و از نظر محیطی مناسبتر برای ترمیم اقتصادی ارائه میدهد.
بهطور کلی، بخش صنایع خلاق میتواند سهم زیادی در رشد و رفاه داشته باشد؛ بالاخص برای کشورهای در حال توسعهای که به دنبال متنوع کردن اقتصاد خود هستند و میخواهند خود را نسبت به بحرانهای اقتصادی پیش رو انعطاف پذیرتر بکنند.
گزارش موضوعات ذیل را بهطور دقیق بررسی میکند: