آمارهای ارائهشده در این فصل مربوط به برنامههای صدا و سیما، مطبوعات، کتاب و کتابخانههای عمومی، سینماها، موزهها و بناهای تاریخی، گردشگران واردشده به کشور و زائران اماکن متبرکه در سال ۱۳۹۸ است که به تاریخچه مختصر جمعآوری اطلاعات در هر یک از این زمینهها در زیر اشاره میشود:
تهیه منظم آمار مربوط به برنامههای رادیو و تلویزیون از سال ١٣۴۵ و موزهها از سال ١٣۴٧ آغاز گردید.
قدیمیترین آمار مربوط به سینماهای کشور نیز که در دسترس مرکز آمار ایران قرار گرفته، مربوط به سال ١٣۴٨ است که توسط وزارت فرهنگ و هنر تهیه گردیده است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وزارت «فرهنگ و ارشاد اسلامی» نامیده میشود.
تهیه آمار مربوط به مطبوعات به صورت جـامع بـرای نـخستین بار بر اساس «طرح بررسی نشریات کشور» در سال ١٣۴٩ توسط مرکـز آمار ایران صورت گرفت. این وظیفه در حال حاضر به عهده اداره مطبـوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشد.
جمعآوری و ارائه آمار مربوط به کتابخانههای کشور از سال ١٣۴۴ شروع شد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز، پس از تاسیس در سال ١٣۴۴ اطلاعات مربوط به فعالیتهای خود را ثبت و ارائه نموده است.
تهیه آمارهای گردشگـری، هرچند با تشکیـل سـازمـان جلـب سیاحان در سال ١٣۴٢ آغاز شد، اما سازمان مذکور بر اساس سوابق موجود در دفـاتر ادارات گمرک، گذرنامه و سایـر منـابع مربــوط، به جمعآوری اطلاعات سالهای ١٣٣١ تا ١٣۴٢ موفق گردید کـه این آمارها برای نخستین بار در سالنامه آماری ١٣۴۵ درج شد.
آمار مربوط به تعداد بازدیدکنندگان از موزهها و بناهای تاریخی کشور تا اواخر سال١٣٨٢ ،از طریق اداره کل موزهها وابسته به سازمان میراث فرهنگی کشور جمعآوری میشد که بخشی از موزهها و بناهای تاریخی را تحت پوشش دارد، و از زمان فوقالذکر به علت ادغـام سـازمـان میراث فـرهنگی کـشـور و سـازمـان ایرانـگـردی و جهانگردی و تشکیل «سازمان میراث فرهنگی و گردشگری» و سپس «وزارت میراث فرهنگی، گردشگـری و صنایع دستی»، آمـار مربوط از آن وزارتخانه دریافت میشود.
آمار مربوط به زائران اماکن متبرکه، فقط شامل آن دسته از زائرانی است که از طریق سازمان حج و زیارت اقدام به سفر نمودهاند.